Hoewel het ideaal beeld, dat in talloze media wordt geschetst, vrijwel nooit iemand laat zien die lelijk is, zijn er toch een heleboel mensen, en dus ook singles, die niet eens tot de middenmoot, qua schoonheid, van de bevolking behoren. Sommige lelijke mensen laten zich zelf door hun minder fraaie uiterlijk beperken op het ogenblik dat ze op zoek willen gaan naar een date, een nieuwe vriendschap of een vaste relatie. Ze zijn namelijk bang om afgewezen te worden omdat ze vinden dat ze lelijk zijn.

Deze minder knappe singles vergeten echter dat er ook een heleboel mannen en vrouwen rondlopen die juist op zoek zijn naar een date, een vriend of een partner die wat misschien wat minder mooi is, maar die wel inhoud heeft. Zij zijn zelf eveneens niet erg knap of vinden het uiterlijk van iemand van ondergeschikt belang. Er zijn zelfs een aantal datingsites in het leven geroepen die hun pijlen speciaal hebben gericht op de groep van de minder knappe singles. Op dit soort datingsites kun je je echter niet alleen inschrijven als je niet erg mooi bent, maar ook wanneer je op zoek bent naar een date met een fraai innerlijk.

Ondanks dat het heel handig kan zijn om je in te schrijven bij een datingsite die speciaal is bedoeld voor wat de minder knappe singles, betekent dit ook dat je in een erg kleine vijver gaat vissen. Doorgaans is het ledenbestand van dit soort datingsites namelijk veel beperkter dan die van websites die op een bredere schaal singles met elkaar in contact willen brengen. Bij deze meer algemene datingsites krijgen leden in de regel ook de mogelijkheid om hun voorkeuren aan te geven ten aanzien van een potentiële datingkandidaat. Op die manier wordt het aanbod aan mogelijke dates dus een stuk groter, terwijl je toch zelf de touwtjes in handen blijft houden ten aanzien van de leden met wie je in contact wilt komen.

Wanneer je jezelf ook rekent tot de lelijkere singles, en je opzoek wilt gaan naar een leuke date, een fijne vriendschap of zelfs de liefde van je leven, dan hebben we hieronder een top drie van datingsites samengesteld. Van alle drie deze datingsites is bekend dat ze niet alleen de veiligheid en de privacy van hun leden hoog in het vaandel hebben staan, maar ook dat ze zowel gratis lidmaatschappen als betaalde upgrades aanbieden. Op die manier zal dus het aanbod aan potentiële dates op een prettige manier toenemen, maar blijf je zelf wel de controle houden over het vrijgeven van je persoonlijke gegevens en het al dan niet leggen van contacten. Je zult zien dat er genoeg leuke kandidaten aanwezig zijn die er helemaal geen problemen mee hebben dat je wat minder knap bent; schoonheid zit immers vaak van binnen.

1. Parship

Parship heeft niet alleen een hoge slagingskans, maar is tevens een datingsite met ruim 75 procent hoger opgeleide leden. Naast een gratis lidmaatschap biedt de datingsite ook de mogelijkheid om te gaan voor een upgrade om van alle dating- en contactfuncties gebruik te kunnen maken. Het vinden van een date met een gelijkwaardig opleidings- en denkniveau is zo dus veel eenvoudiger, ook voor lelijke mensen. De selectie ten aanzien van het opleidingsniveau is namelijk al grotendeels gemaakt. Daarbij komt verder dat de verhouding tussen mannen en vrouwen bij Parship goed in balans is en zijn bovendien een heleboel singles dertig jaar of ouder waardoor ze doorgaans serieuzer op zoek zijn naar een interessante date. Hierbij maakt het dus niet uit of je lelijk of juist knap bent.

2. Elitedating

Elitedating is voornamelijk bedoeld voor singles met een hogere opleiding. De uitgebreide wetenschappelijke persoonlijkheidstest die deel uitmaakt van de registratie vormt de basis voor de matches die je toe worden gestuurd. Natuurlijk zal ook rekening worden gehouden met je persoonlijke voorkeuren en wensen. Dus ook wanneer je kiest voor betrouwbaarheid is de kans op het vinden van de perfecte partner op deze datingsite vrij groot. Ook bij Elitedating kun je zowel kiezen voor een gratis, als voor een betaald lidmaatschap. Bovendien wordt er niet specifiek geselecteerd op je uiterlijke kenmerken en kun je dus ook als een wat minder knappe single hier prima daten.

3. Relatieplanet

Bij Relatieplanet kun je na de gratis aanmelding al direct op zoek kunt gaan naar de perfecte date, uiteraard bestaat er ook de mogelijkheid om een betaald lidmaatschap af te sluiten, maar dat is niet per definitie noodzakelijk om met andere leden in contact te kunnen komen. Bovendien organiseert Relatieplanet voor zowel leden als niet-leden talloze leuke acties, reizen en events. Zo kun je dus ook als een wat minder mooie single in real life daten, of nieuwe mensen leren kennen.

Lelijk is een subjectief begrip

Natuurlijk zouden we met allerlei vleiende woorden je kunnen gaan vertellen dat geen enkel mens lelijk is, maar eerlijk is eerlijk, niet iedereen heeft nu eenmaal het fraaie uiterlijk van bijvoorbeeld Angelina Jolie of Brad Pitt. Ieder mens heeft gewoon wat hij of zij van Moeder Natuur mee heeft gekregen, en zal het daar mee moeten doen. Toch weten we zeker dat, hoe lelijk jij jezelf wellicht ook vindt. Er zijn altijd een aantal dingen zullen zijn die je kunt doen om toch de prins of prinses op het witte paard tegen te komen. Lees dus snel verder want hieronder vertellen we je hier alles over.

Wat je kunt doen wanneer je te lelijk voor iemand bent

Wanneer je te lelijk bent voor een man of vrouw met wie je graag zou willen daten, dan hebben we zowel goed als slecht nieuws voor je. Het goede nieuws is dat geen enkel mens te lelijk is om een relatie te kunnen beginnen. Het is van een veel groter belang dat je zo aantrekkelijk mogelijk bent voor mensen uit de doelgroep waarbinnen je graag zou willen daten. En deze aantrekkelijkheid hangt samen met meer aspecten dan alleen maar je uiterlijk.

Het slechte nieuws is dat de meeste mannen en vrouwen geen flauw idee hebben van de manieren waarop zij zich (meer) aantrekkelijk kunnen maken. Het blijkt steeds weer dat zij in een soort schijnwereld leven, waarin de dingen die in fitnessbladen en modeglossy’s hen voorschrijven hoe ze zich dienen te gedragen. Dit zal dus op de eerste plaats dienen te veranderen en hieronder leggen we exact uit wat je moet doen op het moment dat je niet weet of je nu mooi of lelijk bent, maar je eveneens te bang bent om dit uit te testen. Zodra je het gevoel hebt zo onooglijk te zijn dat je niet geschikt bent voor de liefde of voor het hebben van seks, dan kunnen we je vast en zeker van goed advies voorzien.

Aantrekkelijk gaat verder dan alleen maar je uiterlijk

Zo zijn er dan ook enorm lelijke mannen die toch constant belaagd worden door hordes vrouwen. Dat ziet er op zich heel erg grappig uit omdat een dergelijke man de dames gewoon voor het uitkiezen heeft, ondanks dat zijn swag meer weg heeft van Quaismodo. Omgekeerd kan natuurlijk ook: in dat geval ziet een vrouw eruit alsof ze een harde klap met een strijkijzer heeft gehad, kort na haar geboorte, maar die desondanks met een zeer succesvolle en leuke vent aan hun zijde door het leven gaan en hiermee al haar vriendinnen jaloers weet te maken.

Dit soort mannen en vrouwen zijn echter prima op de hoogte van de wetten van de aantrekkingskracht. Net zoals de wetten die betrekking hebben op de zwaartekracht zijn de wetten van de aantrekkingskracht al zo oud als de mensheid zelf. Om je een eind op de juiste weg te helpen in de wereld van de dating hebben we deze wetten voor je opeen rijtje gezet en van een korte omschrijving voorzien.

1. Smaken verschillen

Wij vinden bijvoorbeeld de eerder genoemde Angelina Jolie of Brad Pitt bijzonder mooie mensen om te zien. Dit geldt echter niet voor iedereen, en er zijn zelfs mensen die deze beroemdheden als lelijk willen betitelen. Dit geldt natuurlijk ook voor jou uiterlijk: jij kunt jezelf wellicht enorm lelijk vinden, terwijl er genoeg mensen rond zullen lopen die van mening zijn dat je niet te klagen hebt en dat je er best mag zijn. Ook kan het zo zijn dat jij iemand wel ziet zitten, terwijl hij of zij niet van je weten wil. Dan loop je dus een blauwtje, heel vervelend maar het is niet anders.

Op het moment dat je wel aandacht krijgt van andere mensen, maar niet van die ene persoon die jij juist zo enorm leuk vindt, dan heb je simpelweg pech. Waarschijnlijk is er dan niet eens zoveel mis met je aantrekkelijkheid, maar ben je gewoon iemand tegen het lijf gelopen die niets in jou ziet. We gaan er bovendien vanuit dat er ook genoeg mensen rondlopen waar jij eveneens nooit een relatie mee zou willen. Dat recht hebben anderen even goed. Nu je dit weet, hoef je echter niet direct te stoppen met lezen want hieronder zullen we je een trucje leren om aantrekkelijker te worden voor die ene, speciale persoon die jou niet ziet staan.

Maar eerst gaan we even in op gevallen waarin praktisch niemand je aantrekkelijk vindt.

2. Kijk iedere dag even kritisch in de spiegel

Zijn je tanden goed gepoetst? Zit je haar keurig in model? Draag je schone kleren?

Voor zowel mannen als vrouwen is het van groot belang dat een eventuele date of zelfs partner er goed verzorgd uitziet. Met andere woorden: een heleboel mensen schenkt dus behoorlijk wat aandacht aan uiterlijke verzorging. Je doet er om die reden goed aan om ervoor te zorgen dat er op je persoonlijke hygiëne en uiterlijke verzorging niets aan te merken valt. Door dit iedere dag te checken voorkom je dat iemand je vanwege deze aspecten af zou wijzen.

3. Corrigeer foutjes van Moeder Natuur

Een ander punt waar je eens goed naar moet kijken, is wanneer je een bepaalde handicap of een bepaald schoonheidsfoutje hebt, zoals een hazenlip, een waterhoofd of wanner je aangewezen bent op het gebruik van een rolstoel. Indien je hiermee te maken hebt, dan zijn er twee wegen die je kunt bewandelen:

  • Overweeg om de hulp van een chirurg in te roepen. Vandaag de dag is er namelijk voor vrijwel alles wel een oplossing te vinden. Wanneer je werkelijk ergens mee zit, dan kan een specialist je meestal wel van je grootste onzekerheid afhelpen.
  • Overcompenseer je handicap of schoonheidsfoutje. Indien je te maken hebt met een zichtbare handicap die niet te verbloemen is, dan doe je er goed aan deze te overcompenseren op andere vlakken. Zo kun je bijvoorbeeld, wanneer je in een rolstoel je bovenlichaam goed kunnen trainen om er uit te gaan zien als een heus fitnessmodel. Daarnaast kun je dan mooi gekleed en gekapt door het leven gaan. Kortom: wanneer je in dit schuitje zit, dan kun je niet spreken van een “doorsnee” uiterlijk. Je zult er dan ook zelf wat meer van dienen te maken door er in te investeren.

4. Laat je karakter zien met behulp van je uiterlijk

Stel dat je een niet al te fraai hoofd hebt, dan hoeft dat geen probleem te zijn, mits je er voor weet te zorgen dat het haar op dat lelijke hoofd perfect gekapt is en dat je kleding er gewoonweg geweldig uitziet. Zo laat je immers zien dat je smaak en klasse hebt en laat je direct een goede eerste indruk achter bij mensen die je tegenkomt. Door jezelf uitermate goed te verzorgen, kunnen mensen namelijk meteen zien dat jij jezelf serieus neemt. Iemand met weinig zelfvertrouwen zorgt immers vaak niet goed voor zichzelf. Het uitstralen van zelfvertrouwen is immers enorm aantrekkelijk.

5. Leer hoe je iemand kunt versieren

De eerste indruk is altijd van cruciaal belang en die kun je uiteraard maken met een fraai uiterlijk. Maar zodra er vervolgens enkel en alleen maar nonsens uit je mond komt, knapt die leuke man of vrouw ook zo weer op je af. Omgekeerd kun je natuurlijk ook een beroerde eerste indruk compenseren wanneer je een vlotte babbel hebt. Je kent zelf ook vast wel iemand die niet moeders mooiste is, maar die wel prima kan praten. Een goed gesprek op gang kunnen brengen, dit gaande houden en op die manier indruk maken op die ene leuke persoon is dan ook zeker de weg die je kunt bewandelen.

Conclusie

Lelijk zijn is op de eerste plaats subjectief en kan dus absoluut prima samen gaan met de liefde. Het kan weliswaar wat lastiger voor je om de ware te vinden. En ook zul je misschien wat vaker af worden gewezen en juist wat minder aan worden gesproken door een buitengewoon aantrekkelijk persoon, maar dat mag geen reden voor je zijn om bij de pakken neer te gaan zitten. Lelijk zijn zal immers pas een probleem worden als jij het opgeeft en je besluit dat je niet geschikt bent voor de liefde, gegarandeerd dat je dan gelijk zult krijgen. Indien je echter besluit om aan je uiterlijk en versiervaardigheden te werken, dan zal ook jij uiteindelijk ook succesvol zijn in de liefde, dat staat als een paal boven water.

Ze Magazine - Lifestyle trends