Op het moment dat een man je laat merken dat hij geen relatie met jou wil, dan kan dat behoorlijk rauw op je dak komen. Toch zul je in de regel al wel een aantal signalen hebben gekregen waaruit je ophad kunnen maken dat de man met wie je aan het daten bent geen relatie met je wil. Indien dit inderdaad het geval is, dan kun je er uiteraard voor kiezen om hem als een hondje achterna te blijven lopen. Loop je zelfs alleen maar achter mannen aan die zich niet aan je willen binden, dan zul je hoogstwaarschijnlijk eindigen als dat gekke kattenvrouwtje waar heel de buurt de draak mee steekt. De kans is dan ook groot dat dit absoluut niet is waar je van droomt.

Om je hiervoor te behouden heb ik een aantal manieren voor je op een rijtje gezet om je te laten zien dat je leven gewoon door kan gaan wanneer een man geen relatie met je wil. Je kunt dus prima de man dumpen die aan heeft gegeven dat hij geen relatie met je wil en zo jezelf weer op de markt kunt brengen voor de mannen en jongens die het wel zien zitten om zich aan je te binden.

Uiteraard moet je dan wel stoppen met het naar je toe trekken van mannen die toch geen relatie willen en op zoek gaan naar heren die wel serieus in je geïnteresseerd zijn. Het is dus zaak dat je dit soort heerschappen snel leert herkennen zodat je ze uit de weg kunt gaan of af kunt poeieren. Vervolgens kun je al je energie steken in het aantrekken van een man die daadwerkelijk op zoek is naar een relatie.

Je hebt al een paar keer met een bepaalde man afgesproken en wellicht heb je zelfs al met hem het bed gedeeld. Ook ben je van plan om hem aan je vrienden voor te gaan stellen of wil je graag op korte termijn samen op vakantie, maar desondanks krijg je niet het gevoel dat hij echt deel uitmaakt van de plannen die je maakt voor de toekomst.

Indien dit niet de eerste keer is dat je in een dergelijke situatie terecht bent gekomen, je gaat daten met een man die duidelijk geen relatie met je wil, dan is het de hoogste tijd geworden om de relatie te verbreken en er eerst achter te komen wat de redenen zijn waarom je je telkens weer tot dergelijke kerels aangetrokken voelt.

1. Hij kan twee gezichten hebben tijdens de communicatie

Je houdt gemiddeld ongeveer een keer in de week contact met hem, maar waarschijnlijk zal dat dus niet op dagelijkse basis zijn. Voor het grootste deel sturen jullie elkaar berichtjes, met zo nu en dan een belletje, omdat hij je al snel heeft duidelijk heeft gemaakt dat hij absoluut geen beller is.

In een onderzoek kwam ik mannen en jongens tegen die met meerdere dames communiceerden,maar die eigenlijk geen relatie in het vooruitzicht hadden. Op die manier was het immers een stuk eenvoudiger om een meisje of vrouw snel opzij te kunnen zetten. Er kwam aan het licht dat 49 procent deze heren met minstens één van hun dates minimaal één keer in de week contact hadden en maar slechts 7 procent communiceerde iedere dag met een dergelijke dame.

Neem dus even de tijd om erover na te denken aan welke mensen (lees; vooral dames) hij nog meer berichtjes kan sturen wanneer je dagenlang niets van hem hoort. De meeste mensen, zowel mannen als vrouwen, houden namelijk van een zekere interactie als er sprake is van een oprechte romantische interesse, dus op het ogenblik dat hij niet zo enthousiast is om met je te communiceren, dan kan het heel goed mogelijk zijn dat hij geen serieuze relatie met jou wil.

2. Hij heeft nog steeds iets zijn eerdere relatie niet losgelaten

We hebben allemaal wel één of meerdere relaties gehad in het verleden gehad die telkens weer in je leven op lijken te duiken. Wellicht heb je het uitgemaakt en vervolgens geprobeerd om zaken uit te praten of goed te maken. Misschien achtervolgde je ex je al maanden nadat jullie relatie op de klippen is gelopen.

Dat kan gebeuren, maar bedenk wel dat de man met wie je aan het daten bent ook exen heeft en het dus heel goed mogelijk is dat hij een nog niet helemaal over de relatiebreuk heen is en dus nog gevoelens heeft voor een eerdere vriendin. Wanneer hij je vertelt dat hij ‘alleen maar vrienden’ is met zijn ex, maar hij echt niet investeert in de relatie met jou, dan heeft hij waarschijnlijk nog altijd zijn ex niet uit zijn hoofd gezet en wil hij geen relatie met jou aangaan. Besef dat je helemaal niets kunt doen om hem over zijn ex heen te krijgen, dus ga zelf verder met je leven en laat deze man lopen.

3. Hij laat je voortdurend zitten

Jaren geleden had werkte ik als een datingcoach en had ik een cliënt die zo van een man hield. Laten we hem John noemen. Ze vertelde me dat op de momenten dat ze samen waren, het gewoonweg magisch was. Er was een uitstekende chemie tussen haar en John, maar zodra ze plannen gingen maken, dan haakte hij steeds op het laatste moment af. Kortom: hij liet haar voortdurend zitten.

Klinkt dit je bekend in de oren? Helaas is dit één van de tekenen dat een man geen relatie met jou wil. Als hij je steeds weer laat zitten door je belletjes en berichtjes niet te beantwoorden of er dagen overheen gaan voordat hij contact met je opneemt, hij gemaakte plannen op het laatste ogenblik afzegt, hij op het ene moment erg close met je is en het volgende moment onbereikbaar ver weg lijkt te zijn, dan is hij niet voldoende in je geïnteresseerd om de tijd en energie die je in deze relatie steekt op waarde te schatten. Indien hij zich op dit moment op deze wijze gedraagt, dan kun je je vast wel voorstellen hoe deze man zich zal gaan gedragen als echtgenoot of vader. Conclusie: dit is niet de juiste match voor jou.

Een man die in je geïnteresseerd is, wil immers niet liever dan een relatie opbouwen, en communicatie en respect zijn daar een voornaam onderdeel van. Een man die gemaakte plannen alsmaar weer afzegt, respecteert je dan ook niet. Een man die niet op je berichtjes of telefoontjes kan reageren, doe geen enkele moeite om in jou te investeren.

4. Je bent onzichtbaar voor zijn vrienden en familie

Young cheerful couple having fun while biting their sandwiches in the kitchen and looking at each other.

Wanneer het om zijn familie gaat, dan ben je onzichtbaar. Je bestaat gewoonweg niet, althans in de ogen van zijn vrienden of zijn familie. Het kan zelfs zo zijn dat deze mensen geen flauw idee hebben dat je bestaat. Je doet er dan ook goed aan om eens op te letten of hij zegt dat hij het met zijn moeder of je heeft gepraat, of dat hij daar nog niet eens over na heeft gedacht.

Verder is het goed om eens na te denken of hij je wel eens uit heeft genodigd om bij zijn vrienden langs te gaan, of dat hij je verre van hen probeert te houden. Iedereen weet immers dat op het ogenblik dat een man je aan zijn familie voorstelt, je je officieel zijn vriendin mag noemen. Hij weet dit uiteraard ook dondersgoed en om die reden zal hij dat juist uit zijn hoofd laten.

Op het moment dat hij je niet bij de andere personen in zijn leven betrekt, dan laat dat zien hoe weinig hij eigenlijk bij jou betrokken is. Indien hij je na drie maanden nog niet mee heft genomen om zijn vrienden of familie te ontmoeten, dan is dat een overduidelijk teken dat je relatie niet de juiste weg in is geslagen. Hij is weliswaar geïnteresseerd om wat tijd met je door te brengen, of tenminste om zo nu en dan seks met je te hebben, maar hij is daarentegen niet bereid om je echt deel uit te laten maken van zijn leven.

5. Het lijkt wel alsof zijn volledig hart voor je gesloten blijft

In de loop van het leven van een mens zal zijn, of haar, hart steeds opnieuw zich openen en weer sluiten, afhankelijk van hoe je je emotioneel voelt. Vrouwen staan ​​wellucht wat meer open voor het vinden van de ware liefde dan mannen. Tijdens mijn werk als coach heb ik ontdekt dat mannen zich meer af kunnen sluiten (zelfs op momenten dat ze een geweldige vrouw hebben ontmoet) voor het vinden van de ware.

Op het ogenblik dat een man van je houdt, dan zal hij open staan voor jou. Een onderdeel van dat open staan is communiceren met jou en de kans geven om je open te stellen over zijn leven en zijn ervaringen in het verleden. Hij hoeft je echter niet per se te vertellen op welk moment hij zijn eerste stapjes heeft gezet of op wie hij verliefd was op de middelbare school, maar de juiste man zal wel informatie delen die echt relevant is, bijvoorbeeld door welke persoon zijn hart werd gebroken en hoe zijn relatie met zijn familie ervoor staat.

Een man die je werkelijk weet te waarderen en zijn hart voor jou wil open wil stellen, zal dat dan ook zeker doen. Het heeft echter totaal geen zin om iemand te willen veranderen die duidelijk niet in staat is om je toe te laten tot zijn hart. Kortom: je kunt nooit een man veranderen.

Het is vanzelfsprekend dat een man zich minder snel open zal stellen voor jou aan het begin van een relatie, maar let op: wanneer je je wel voor hem openstelt, is hij dan in staat dit gebaar beantwoorden? Stelt hij zich geleidelijk open of blijft hij ook na verloop van tijd nog even gesloten? Wanneer hij zich zelfs geen centimeter open wil stellen, dan is de kans groot dat hij geen relatie met jou wil aangaan.

6. Hij heeft altijd nog zaken te regelen of dingen te doen

Mannen zijn totaal anders wanneer je hen vergelijkt met vrouwen. Ze hebben bijvoorbeeld vaak een lange waslijst met persoonlijke prestaties die ze koste wat het kost willen bereiken voordat ze zich gaan settelen en een romantische relatie aangaan. Ongeacht of deze lijst nu bestaat uit het beklimmen van de bedrijfsladder, het afbetalen van schulden of een huis kopen omvat, hij kan deze dingen gebruiken als redenen waarom hij er niet nog klaar voor is om zich te gaan settelen.

Is dit een onzin verhaal? Waarschijnlijk niet. Mannen zijn gewoon anders ingesteld dan vrouwen: ze hebben bijvoorbeeld de neiging om diverse onderdelen in hun leven los van elkaar te zien.  Zelfs wanneer een man gevoelens voor je begint te ontwikkelen, zodra de potentiële relatie andere aspecten in zijn leven en/of doelen in de war dreigt te sturen, dan kan hij die gevoelens simpelweg uitschakelen en zijn aandacht weer volledig gaan richten op de zaken die voor hem prioriteit hebben. Je kunt de mening van een man over het belang van dergelijke levensdoelen niet veranderen vanwege een potentiële relatie met jou, dus daar kun je maar beter helemaal geen energie in steken.

7. Behalve voor seks brengt hij niet echt tijd met je door

Na het hebben van seks houdt hij er niet van om nog wat te kussen of te praten. Hij is dan eigenlijk meteen klaar om weer weg te gaan. ‘Maar schat, ik houd ook echt van het hebben van seks. Wat is het probleem als we het altijd doen? ‘ Ondanks het feit dat seks absoluut deel uitmaakt van een gezonde relatie, zou dit aspect echter niet het grootste deel ervan uit dienen te maken. Denk dus eens aan de laatste vijf keer dat je de man hebt gezien met wie je aan het daten bent. Ben je werkelijk samen uitgegaan of kreeg je ’s avonds laat een berichtje van hem waarin hij zei dat hij langs wilde komen? Dat is zo en dan geen probleem, maar een man die niet bang is voor toewijding, wil ook tijd met je doorbrengen buiten de slaapkamer. Je bent namelijk veel meer dan je lichaam. Indien hij niet geïnteresseerd is in wat er in je hoofd allemaal omgaat, dan is hij je tijd absoluut niet waard.

8. Jij bent degene die alle moeite doet binnen de relatie

Vanaf het ogenblik dat je een plakje van zijn favoriete cake pakte om een glimlach op zijn gezicht te toveren, ben je ook de persoon die altijd de chatgesprekken met deze man begint. In dat geval dien je je goed te beseffen dat jij al het werk doet. Ondanks dat hij wellicht op je berichtjes reageert (indien hij daar tijd voor vrij kan/wil maken), beantwoordt hij niet de moeite die je in hem investeert.

Een man die een relatie met je aan wil gaan, doet er immers alles aan om jou ook gelukkig te maken. Hij zal de hele dag aan je denken en manieren weten te vinden om je te laten weten dat je in zijn gedachten bent. Een man die daarentegen geen relatie met je wil, zal enkel en alleen maar nemen, nemen en nog eens nemen en dus nooit eens iets geven. Je wilt echter niets liever dan een tweerichtingsrelatie, toch? Je wilt een man die ook zal kunnen geven zonder dat jij daar iets voor terug hoeft te doen (maar wat je maar al te graag doet). Dit is helaas zeker niet een dergelijke heer.

9. Hij wil er geen ‘etiket op plakken’

Ik ken een vrouw die al ruim een jaar met dezelfde man aan het daten was. Ze gingen echter uit elkaar op het moment dat hij aangaf zich niet op zijn gemak te voelen om een etiket te plakken op wat ze nu eigenlijk samen hebben. Wat is het probleem? De man in kwestie is weliswaar geen 18 meer, maar hij is wellicht niet klaar om een ​​vaste vriend voor haar te zijn. De man is ergens in de vijftig en op deze leeftijd zou het etiket ‘vaste vriend’ voor een man geen probleem moeten zijn wanneer hij iemand echt leuk vindt.

In mijn ogen is dit gewoon zijn manier om een vrouw aan het lijntje te houden. Hij kan immers met andere mensen uitgaan als hij technisch gezien niet een vaste vriend is. Hij hoeft bovendien niet eens een relatie met iemand uit te maken wanneer hij zich verveelt op het moment dat hij geen vaste vriend status erkent. En hij geniet nog wel altijd van alle voordelen van de relatie en de seks met de dame met wie hij aan het daten is. Wat schiet je dus op met een dergelijke man? Niets meer dan een heleboel frustratie, dus laat snel deze man lopen en ga verder met je eigen leven.

10. Hij voelt gewoon niet hetzelfde als jij

Hij kan zichzelf simpelweg niet dwingen om gevoelens voor je te hebben. Begrijp me echter niet verkeerd: deze man vindt je heus wel leuk, maar hij vindt gewoon niet leuk wat jij wel leuk vindt. Hij vindt je leuk om samen wat tijd door te brengen, maar om welke reden dan ook, is hij niet zo verliefd op jou als jij op hem bent.

Dat kan werkelijk zo zijn. Op het moment dat je denkt aan de waarschijnlijkheid van romantische klik van beide kanten, dan zul je beseffen hoe zeldzaam dit fenomeen werkelijk is. Uiteraard is er die ene man tot wie je je lichamelijk aan voelt getrokken, maar met wie je niets gemeen hebt. Een andere man kan je intellectueel weliswaar verlichting geven, maar bij hem zal er dan weer geen sprankeltje lichamelijke aantrekkingskracht te bespeuren zijn. Dit geldt eveneens voor zijn gevoelens ten opzichte van jou. Hij heeft wellicht zelfs al eens gezegd dat hij geïnteresseerd is in een vaste relatie, maar indien hij die benodigde vonk niet over kan laten springen, dan zal het niet tussen jullie twee kunnen worden. Het is misschien dus niet zo dat hij geen relatie met jou wil, maar gewoon dat hij er geen af kan dwingen, en je moet het respecteren dat hij dit uit wil gaan proberen.

11. Hij komt net uit een serieuze relatie

Wanneer je gebruikmaakt van een dating-app, dan vind je daar een breed scala aan mannen. Sommige van hen zijn op zoek naar hun volgende vrouw, terwijl andere heren juist alleen op zoek zijn naar hun volgende verovering. Het is dus zaak dat je leert om de aanwijzingen op te pikken uit de tekst die deze mannen hebben geschreven, want in de regel plaatst een man een heleboel nuttige hints in zijn profiel. Wanneer hij bijvoorbeeld zegt dat hij net uit een serieuze relatie is gekomen, dan moet je je heelgoed beseffen dat de kans niet erg groot is dat hij al direct klaar is voor een nieuwe relatie.

Je weet bovendien niet wat voor bagage hij door deze ervaring met zich mee moet slepen. Liefdesverdriet? De relatiebreuk op zich? Een gezamenlijke voogdij over eventuele kinderen? Boosheid? Schuldgevoelens? Dit zijn allemaal onaantrekkelijke aspecten wanneer je gaat daten met een man waar je van hoopt dat deze op de lange termijn potentieel heeft om je partner te worden. En zelfs wanneer hij bij hoog en laag vol blijft houden dat hij echt klaar is voor een nieuwe relatie, dan toch wil je eigenlijk geen man die gewoonweg niet alleen kan zijn.

Indien je tot de conclusie bent gekomen dat hij geen relatie met jou wil, zeker nu je alle tekenen die ik hierboven heb beschreven eens goed tot je door hebt laten dringen, dan zijn er zeker diverse alarmbellen gaan rinkelen. De kunst is echter wat je gaat doen nu je je realiseert dat deze man geen potentieel als partner heeft op lange termijn. Je kunt weliswaar in de verleiding komen om met hem te blijven daten, omdat je van zijn gezelschap geniet. Natuurlijk zou je dat kunnen doen, maar ik wil dat je er wel op wijzen dat je je ervan bewust moet zijn dat je genoegen neemt met een relatie die niet alles in zich heeft. En ik wil voorkomen dat je je gaat settelen met iemand die later niet de ware voor je blijkt te zijn.

Er is echter een zekere dosis moed voor nodig om de dates met een man af te kappen, alleen maar omdat je weet dat er geen toekomst voor jullie samen in zit. Dus kijk eens goed naar deze relatie: wanneer je deze op dit moment niet beëindigt, dan zul je alsmaar meer voor hem gaan zorgen en je zult jezelf er steeds weer van weten te overtuigen dat hij in staat is om te veranderen en een geschikte partner voor je kan worden. Vanaf nu, op dit moment, weet je echter dat dit alles behalve de waarheid is. Kortom: stap uit de relatie nu dit nog minder lastig is, dan wanneer jullie al een hele tijd samen aan het daten zijn en er steeds meer gevoelens een rol bij komen kijken.

Ze Magazine - Lifestyle trends