Hoewel het ideaal beeld, dat in veel media wordt geschetst, vrijwel nooit iemand laat zien die klein van stuk is, zijn er toch een heleboel mensen, en dus ook singles, die niet eens tot de middenmoot, qua lengte, van de bevolking behoren. Sommige kleine mensen laten zich zelfs door hun geringe lengte beperken op het moment dat ze op zoek willen gaan naar een date, een nieuwe vriendschap of een vaste relatie. Ze zijn namelijk bang om afgewezen te worden omdat ze klein zijn.

Deze kleine singles vergeten echter dat er ook een heleboel mannen en vrouwen rondlopen die juist op zoek zijn naar een date, een vriend of een partner die wat minder lang is. Zij zijn zelf eveneens niet erg groot of vallen gewoon op kleinere mensen. Er zijn zelfs een aantal datingsites in het leven geroepen die hun pijlen speciaal hebben gericht op de groep van kleinere singles. Op dit soort datingsites kun je je echter niet alleen inschrijven als je niet erg lang bent, maar ook als je juist op zoek bent naar een kleinere date.

Ondanks dat het heel handig kan zijn om je in te schrijven bij een datingsite die speciaal is bedoeld voor wat kleinere singles, betekent dit ook dat je in een erg kleine vijver gaat vissen. Doorgaans is het ledenbestand van dit soort datingsites namelijk veel beperkter dan die van websites die op een bredere schaal singles met elkaar in contact willen brengen. Bij deze meer algemene datingsites krijgen leden in de regel ook de mogelijkheid om hun voorkeuren aan te geven ten aanzien van een potentiële datingkandidaat. Op die manier wordt het aanbod aan mogelijke dates dus een stuk groter, terwijl je toch zelf de touwtjes in handen blijft houden ten aanzien van de leden met wie je in contact wilt komen.

Wanneer je jezelf ook rekent tot de wat kleinere singles, en je opzoek wilt gaan naar een leuke date, een fijne vriendschap of zelfs de liefde van je leven, dan hebben we hieronder een top drie van datingsites samengesteld. Van alle drie deze datingsites is bekend dat ze niet alleen de veiligheid en de privacy van hun leden hoog in het vaandel hebben staan, maar ook dat ze zowel gratis lidmaatschappen als betaalde upgrades aanbieden. Op die manier zal dus het aanbod aan potentiële dates op een prettige manier toenemen, maar blijf je zelf wel de controle houden over het vrijgeven van je persoonlijke gegevens en het al dan niet leggen van contacten. Je zult zien dat er genoeg leuke kandidaten aanwezig zijn die er helemaal geen problemen mee hebben dat je wat kleiner bent: klein maar fijn zogezegd.

1. Parship

Parship heeft niet alleen een hoge slagingskans, maar is tevens een datingsite met ruim 75 procent hoger opgeleide leden. Naast een gratis lidmaatschap biedt de datingsite ook de mogelijkheid om te gaan voor een upgrade om van alle dating- en contactfuncties gebruik te kunnen maken. Het vinden van een date met een gelijkwaardig opleidings- en denkniveau is zo dus veel eenvoudiger, ook voor kleine mensen. De selectie ten aanzien van het opleidingsniveau is namelijk al grotendeels gemaakt. Daarbij komt verder dat de verhouding tussen mannen en vrouwen bij Parship goed in balans is en zijn bovendien een heleboel singles dertig jaar of ouder waardoor ze doorgaans serieuzer op zoek zijn naar een interessante date. Hierbij maakt het dus niet uit of je klein of groot van stuk bent.

2. Elitedating

Elitedating is voornamelijk bedoeld voor singles met een hogere opleiding. De uitgebreide wetenschappelijke persoonlijkheidstest die deel uitmaakt van de registratie vormt de basis voor de matches die je toe worden gestuurd. Natuurlijk zal ook rekening worden gehouden met je persoonlijke voorkeuren en wensen. Dus ook wanneer je kiest voor betrouwbaarheid is de kans op het vinden van de perfecte partner op deze datingsite vrij groot. Ook bij Elitedating kun je zowel kiezen voor een gratis, als voor een betaald lidmaatschap. Bovendien wordt er niet specifiek geselecteerd op je lichaamslengte en kun je dus ook als kleine single hier prima daten.

3. Relatieplanet

Bij Relatieplanet kun je na de gratis aanmelding al direct op zoek kunt gaan naar de perfecte date, uiteraard bestaat er ook de mogelijkheid om een betaald lidmaatschap af te sluiten, maar dat is niet per definitie noodzakelijk om met andere leden in contact te kunnen komen. Bovendien organiseert Relatieplanet voor zowel leden als niet-leden talloze leuke acties, reizen en events. Zo kun je dus ook als kleintje in real life daten, of nieuwe mensen leren kennen.

Tips voor de wat kleinere daters

Indien je vanwege je lengte tekortschiet tijdens het daten, dan kun je (vooral als man) gewoonweg de evolutie de schuld hiervan geven. Grotere mannen waren namelijk het meest handig in de oertijd, aangezien ze de dames een stuk eenvoudiger wisten te beschermen tegen allerlei vormen van gevaar en onheil dat dreigde. Om die reden hebben, in het bijzonder de vrouwen, in de loop van duizenden jaren geleidelijk een zekere voorkeur voor de langere man ontwikkeld. De wat minder lange vrouwelijke daters worden overigens over het algemeen juist als erg schattig gezien. Maar dit is ook voor de minder lange daters geen reden tot paniek want met de onderstaande tips kun je, zelfs met je korte lichaamslengte alsnog prima een leuke date scoren.

Tip 1:  Voeg wat extra centimeters aan je lichaamslengte toe

Door de juiste kleding te dragen kun je,door middel van optisch bedrog, wat extra centimeters aan je lichaamslengte toevoegen. Zo kun je onder andere je broekspijpen en mouwen wat in laten nemen. Te lange mouwen en pijpen zorgen er namelijk voor dat de nadruk komt te liggen bij je polsen en enkels waardoor sneller op zal vallen dat je eigenlijk niet zo groot bent.

Verder doe je er goed aan om geen kleding te kiezen die je postuur als het ware in tweeën deelt. Een meer gestroomlijnde look van top tot teen zal je dan ook wat langer doen ogen. Draag dus geen riem (of wanneer je dit wel wilt doen eentje in dezelfde kleur als je broek). Bovendien kies je het beste de kledingstukken voor je boven- en onderlichaam in kleuren die niet ver bij elkaar vandaan liggen. Een donkere broek met witte top of een wit shirt zal bijvoorbeeld je er alleen nog maar kleiner uit laten zien. Uiteraard kun je ook altijd kiezen voor schoenen met een dikkere zool of een hakje. Maar zorg er in dat geval welvoor dat je comfortabel op deze stappers kunt lopen (je wilt immers niet stuntelig overkomen tijdens een eerste date). Hieronder zullen we je bovendien uitleggen waarom je wellicht helemaal niet langer moet willen lijken.

Tip 2:  Laat je onzekerheid geen spelbreker zijn tijdens het daten

Zelfvertrouwen is van enorm veel belang bij het achterlaten van een goede eerste indruk. Op het ogenblik dat je er gemakshalve dus vanuit gaat dat andere mensen je niet leuk vinden vanwege je geringe lichaamslengte, dan is de kans inderdaad behoorlijk groot dat iemand ook werkelijk op je af zal knappen. Waarschijnlijk niet vanwege je lengte, maar wel vanwege het feit dat je onzekerheid je parten speelt.

Je doet er dus goed aan om altijd jezelf eraan te blijven herinneren aan de eigenschappen die je een goede vangst voor de ander zal maken, en probeer de aandacht van je date juist naar deze eigenschappen te trekken, in plaats van steeds de nadruk te leggen op je lengte. Ben je bijvoorbeeld een grafische vormgever en ontwerp je je eigen T-shirts? Dan zou je een eigen creatie kunnen dragen op je eerste afspraakje. Indien je juist een echt familiemens bent, dan kun je bijvoorbeeld het sieraadje dragen dat je kleine zusje onlangs voor je heeft gemaakt.

Tip 3:  Flirt zonder daar woorden bij te gebruiken

Het maken van te veel oogcontact kan averechts werken, aangezien dit doorgaans al gauw vrij dreigend over kan komen bij de ander. Het voordeel van het wat kleiner van stuk zijn is echter dat je wat minder snel dreigend over zult komen, zelfs niet op het ogenblik dat je veel oogcontact maakt. Door de blik van een potentiële date langer dan drie seconden vast te houden laat je dan ook meteen merken dat je hem of haar wel erg boeiend vindt.

Het kan wellicht een beetje confronterend zijn om lang in de ogen van iemand anders te kijken, en om die reden is het goed om dit te oefenen in een niet-romantische situatie (zoals bij een winkelbediende of iemand in de bediening). Hierbij moet je overigens wel altijd onthouden dat het doel van dit alles is de ander laten merken dat je hem of haar wel interessant vindt en dat het dus niet je bedoeling is om iemand af te schikken.

Tip 4:  Ben altijd eerlijk over je lichaamslengte

Het kan soms enorm verleidelijk zijn om niet helemaal eerlijk te zijn over je lengte, maar het echt het beste om dat wel te zijn als je een profiel aanmaakt op een datingwebsite. Je zou het immers ook niet leuk vinden als een potentiële date zou liegen over zijn of haar postuur, toch?

Uiteraard is het niet nodig om je lichaamslengte tot op de millimeter nauwkeurig te vermelden, maar wijk zeker niet meer dan twee centimeter naar boven of naar onder af. Je date zal er immers uiteindelijk toch wel achter komen hoe lang je werkelijk bent. Bovenal kan je date je leugentje over je lichaamslengte gemakkelijk interpreteren als een vorm van onzekerheid over jezelf, en dat dien je tijdens het daten juist te voorkomen.

Voordelen tijdens het daten voor kleine mensen

Uit wetenschappelijk onderzoek is een aantal zaken naar voren gekomen die je goed van pas kunnen komen wanneer je als “klein opdondertje of ukkie” gaat daten.

  • Vrouwen die kleiner zijn worden doorgaans leuker gevonden door mannelijke dates. Dit heeft te maken met het feit dat een man zich altijd groot en sterk wil voelen. Dit gevoel wordt eerder opgewekt bij een kleinere date. Hoe groter het verschil in lichaamslengte is tussen de mannelijke- en vrouwelijke dater hoe sterker die drang bij de man naar boven komt om haar te beschermen. Bovendien vinden de meeste mannen een kleine vrouw is per definitie net een beetje vrouwelijker dan een lange dame, puur vanwege het feit dat het contrast tussen hem en haar dan groter is.
  • Kleine mensen,zowel mannen als vrouwen, worden vaak als toegankelijker gezien tijdens het daten. De meeste kleine daters zijn zich hier echter niet van bewust, maar het is gebleken dat het een stuk eenvoudiger is om een gesprekje met een kleine man of vrouw te beginnen dan met iemand die groter is.
  • Persoonlijkheid is voor het gros van de dater eveneens erg belangrijk. Geobsedeerd zijn met je lichaamslengte of uiterlijk is dus eigenlijk helemaal niet nodig. Veel mensen vergeten helaas maar al te vaak dat anderen hun innerlijk eveneens zeer belangrijk vinden. Als jij de perfecte lengte hebt in de ogen van een potentiële date,maar al snel blijkt dat je een afschuwelijke persoonlijkheid hebt, dan kun je je volgende afspraakje meestal wel op je buik schrijven.

Conclusie

Zelfs wanneer je niet al te lang bent, hoeft dit geen reden te zijn om de datingwereld maar gedag te zeggen en in een hoekje te gaan zitten kniezen. Ook kleine daters maken immers een goede kans om een leuke date,en uiteindelijk zelfs een geweldige relatie, te scoren. Hierbij s het echter wel van belang dat je zelfverzekerd overkomt, niet liegt over je lengte en je sterke kanten naar voren brengt. Natuurlijk kun je je uiterlijk wel wat manipuleren om er net een beetje langer uit te zien, maar doe dit alleen als je je daar zelf beter bij voelt want voor een heleboel singles is een kleinere date juist enorm aantrekkelijk en vaak een stuk eenvoudiger te benaderen. Hierdoor zal de eerste kennismaking doorgaans op een meer ontspannen manier kunnen verlopen. Maar het belangrijkste van alles is misschien wel dat er gelukkig een heleboel singles zijn die niet alleen maar kijken naar je uiterlijk of lichaamslengte en met je op date willen vanwege het feit dat je zo’n leuk, grappig, lief en interessante persoon bent.

Ze Magazine - Lifestyle trends