Wanneer het erom draait om je vriendin gelukkig te houden, dan zijn het over het algemeen juist de kleine dingen die er het meest toe zullen doen. De meeste meisjes en vrouwen zijn er dol op wanneer hun man of vriend de tijd neemt om hen te laten zien dat ze om hen geven. Hieronder hebben we 15 fantastische ideeën voor je op een rijtje gezet waarmee je op een romantische manier je vriendin of vrouw kunt verrassen. Onthoud echter wel altijd dat het de gedachte op zich zal zijn die werkelijk telt.

Tip: is mijn vriendin nog verliefd op mij?

Je moet er tevens rekening mee houden dat je niet altijd dit soort dingen even graag wilt doen, in het bijzonder een aantal van de meer tijdrovende dingen die we ter sprake zullen brengen. Wanneer je dit soort dingen iedere dag zou gaan doen, dan zou je te bezitterig en te aanhankelijk worden, alsof je voortdurend indruk op haar probeert te maken. Het enige effect dat je dan zou bereiken is dat je vriendin zich minder tot je aangetrokken zal gaan voelen en je haar juist afstoot.

Fantastisch leuke manieren om je vriendin te verrassen

 1. Wek haar met haar favoriete liedje (of leer hoe je dit zelf kunt spelen),
 2. Verander de achtergrond van je mobiele telefoon door een foto van haar te gebruiken.
 3. Geef haar bloemen,
 4. Help haar met klusjes en projecten,
 5. Stuur haar een met de hand geschreven liefdesbrief,
 6. Verwen haar heel de avond (en nacht),
 7. Organiseer een avond met al haar favoriete dingen,
 8. Maak een fotoalbum van haar foto’s,
 9. Geef haar, haar favoriete lekkernij,
 10. Laat haar weten dat je aan haar denkt terwijl je aan het werk bent,
 11. Bereid een maaltijd voor haar,
 12. Neem haar mee uit voor een picknick,
 13. Neem haar meer naar een dansles,
 14. Neem haar mee naar een concert,
 15. Ga samen met haar een weekendje weg.

1. Wek haar met haar favoriete liedje (of leer hoe je dit zelf kunt spelen)

Indien je daar zin, tijd en vooral talent voor hebt, dan kun je een liefdesliedje voor je vriendin schrijven, of één van haar favoriete nummers coveren. Leer gewoon de akkoorden en de melodie en je kunt aan de slag met je optreden wanneer je samen een romantische date thuis hebben georganiseerd. Je kunt natuur ook, wanneer jullie samen een ‘speciaal nummer’ hebben, dat als haar wekker instellen. Tevens kun je kleine notities verstoppen op plaatsen die ze overdag zal vinden. De teksten zijn dan afkomstig van dat ene speciale nummers waar jullie zo dol op zijn. Je zou er bijvoorbeeld eentje neer kunnen leggen bij haar tandenborstel, op haar schoenen, op het stuur van haar auto en meer van dat soort plaatsen.

2. Verander de achtergrond van je mobiele telefoon door een foto van haar te gebruiken

Verander de achtergrond van je mobiele telefoon met behulp van een foto van haar. Vertelhaar echter niets hierover en laat haar hier gewoon zelf achterkomen. Zodra ze het op heeft gemerkt, dan kun je zeggen dat je het erg leuk vindt om haar steeds weer te zien lachen, zelfs op ogenblikken dat jullie niet samen kunnen zijn.

3. Geef haar bloemen

Je vriendin een boeket geven is een tijdloos en mooi gebaar om te maken. Bloemen zijn immers elegant en mooi om naar te kijken, dus je vriendin zal enorm blij zijn dat je ze voor haar hebt uitgekozen. Uiteraard moet je er eerst achter zien te komen wat haar favoriete bloemen zijn en daar een speciaal boeket van laten maken voordat je ze aan haar geeft. Indien je niet weet wat haar favoriete bloemen zijn, dan zit je altijd goed met een boeket dat bestaat uit prachtige rozen.

4. Help haar met klusjes en projecten

Doe een klusje voor haar. Indien ze bijvoorbeeld vaak de afwas doet, dan kun je haar verrassen door dit voor haar te doen voordat ze thuis is gekomen. Wanneer ze vroeg op moet staan ​​om de kinderen klaar te maken voor school, dan kun je haar wekker resetten en haar wat langer laten slapen terwijl jij de kinderen de deur uit werkt.

Gebruik dus gewoon je creativiteit, want ik weet absoluut zeker dat er iedere dag weer een heleboel dingen zullen zijn die je vrouw of vriendin voor je doet. Probeer echter wel te voorkomen dat je geliefde geen misbruik van je goede bedoelingen gaat maken.

5. Stuur haar een met de hand geschreven liefdesbrief

Ga er even goed voor zitten en schrijf haar een romantische brief. Vertel haar wat je zo enorm leuk aan haar vindt en wat ze voor jou betekent. Stuur deze brief via de reguliere post naar haar toe. Ze zal zeker aangenaam verrast zijn zodra ze de envelop open maakt en je zorgvuldig opgestelde brief te zien krijgt, in plaats van één van de rekeningen die doorgaans op haar deurmat belanden.

6. Verwen haar heel de avond (en nacht)

Nadat ze een drukke dag heeft gehad, kun haar zeggen dat ze alleen maar op de bank hoeft te gaan zitten. Verwen haar vervolgens voor de rest van de avond(en wellicht ook de nacht) door haar een drankje te brengen en haar voeten te masseren. Maak haar duidelijk dat dit haar avond zal zijn en ze alleen maar hoeft te ontspannen.

Blijf de hele avond leuke dingen voor haar doen, en als je lef genoeg hebt, kun je voor haar zelfs een heerlijk geurend bubbelbad of een lekkere cocktail maken, allebei deze opties ten uitvoer brengen mag natuurlijk ook. Als je genoeg vertrouwen in jezelf hebt, dan kun je proberen om haar een volledige lichaamsmassage aan te bieden, maar dan dien je er wel rekening te houden dat je uiterst voorzichtig te werk moet gaan tijdens het aanraken van haar lichaam.

Zie ook: leuke cadeautjes die je kan geven

7. Organiseer een avond met al haar favoriete dingen

Bereid een avond voor met al haar favoriete dingen om haar te laten zien hoe goed je haar inmiddels kent. Bereid haar favoriete maaltijd die bestaat uit haar lievelingsgerechten. Vervolgens kunnen jullie heel intiem samen knuffelen op de bank, terwijl jullie genieten van haar favoriete film.

Je kunt er ook voor kiezen om haar mee te nemen naar haar favoriete restaurant, gevolgd door haar favoriete bezigheid (ongeacht of het nu betekent dat jullie in een ​club gaan dansen of dat jullie gaan shoppen in haar favoriete winkelcentrum). Pas echter wel de hele avond aan, aan de wensen van deze speciale dame.

Tip: 101 romantische activiteiten

8. Maak een fotoalbum van haar foto’s

Verzamel alle lieve en schattige foto’s van jullie samen en maak daar vervolgens een fotoalbum van dat je haar cadeau kan doen. Schrijf op de laatste pagina een bijzondere boodschap waarin je zou kunnen zeggen:

“De dagen die ik met je door heb gebracht, zijn de mooiste en fijnste dagen van mijn leven geweest. Ik kan niet wachten om nog meer foto’s en mooie herinneringen samen te gaan maken.” Laat een aantal pagina’s van het album leeg om alle toekomstige herinneringen mee te symboliseren die je samen met haar wilt gaan maken.

10. Geef haar, haar favoriete lekkernij

Stop op even als je op weg bent van je werk naar huis en koop haar favoriete lekkernij (waar ze ook van houdt, het maakt dus niet uit of het nu om een chocolade reep of over koffie gaat). Uiteraard heb je haar niet eerst iets over verteld of gevraagd, zodat het een complete verrassing zal zijn.

Bekijk ook:

 1. Leuke ontbijt adressen in Brugge
 2. Leuke ontbijt adressen in Gent

11. Laat haar weten dat je aan haar denkt terwijl je aan het werk bent

Nadat je naar je werk bent gegaan, maak je een foto van jezelf en stuur je deze in de vorm van een berichtje naar haar toe. Je kunt bij de foto bijvoorbeeld zetten: “Ik wou dat ik iedere seconde van de dag bij je kon zijn, maar aangezien ik dat niet kan, zal deze foto bij je moeten blijven totdat ik weer naar huis kan komen en ik je weer in mijn armen kan houden.” Je zou eveneens grappige en leuke foto’s naar haar toe kunnen sturen waarin je laat zien dat je jezelf verveeld op het werk.

Dingen luchtig en lief maken tijdens de meest saaie delen van de werkdag is een fantastische manier om haar te laten weten dat je aan haar blijft denken.

12. Bereid een maaltijd voor haar

Dit kan zeker een uitdaging zijn wanneer je niet echt kaas hebt gegeten van koken, maar zodra je je vaardigheden een beetje hebt verbeterd, kan dit een fantastisch gebaar zijn om te maken naar je vriendin toe. Je kunt voor haar een chique diner maken, of je juist voor haar favoriete gerecht kiezen. Indien zij een dame met klasse is, dan kan dit wellicht lastig zijn, maar het zal zeker nog steeds goed te doen zijn. Gebruik echt altijd verse ingrediënten en begin gewoon met het maken van een lekker diner.

Vervolgens kun je, zodra ze thuiskomt van haar werk, een luxe maaltijd op een romantisch gedekte tafel serveren. Ze zal zonder twijfel onder de indruk zijn van je kookkunsten, zeker wanneer het eten erg goed smaakt.

13. Neem haar mee uit voor een picknick

Zodra de weergoden je goed gezind zijn, dan is het een buitengewoon romantisch idee om haar mee te nemen voor een ​​picknick. Zorg er echter wel voor dat je lekkers van een goede kwaliteit meeneemt waar jullie samen van zullen genieten.

Vergeet echter ook niet om een heerlijke fles wijn en glazen in te pakken. De picknick kun je bijvoorbeeld houden in een mooi park met een fraai uitzicht en er een ontspannen dagje uit van maken. Ze zal het enorm leuk vinden om wat quality time met je door te brengen in de vrije natuur, en het is daarnaast een leuke manier om de sleur van alledag mee te doorbreken.

14. Neem haar meer naar een dansles

Dansen met iemand anders in je armen is een intieme en romantische ervaring, dus het verrassen van haar met een dansles is een fantastische manier om verandering te brengen in de dagelijkse gang van zaken.

Tango- en salsacursussen zijn geweldige uitdagingen omdat het intieme en vurige dansen zijn die beide gebaseerd zijn op het hebben van innig lichamelijk contact. Ga dus opzoek naar een les of cursus bij je in de buurt en schrijf jullie in voor een (proef)les en kijk wat er gebeurt. Wanneer jullie allebei hiervan genieten, dan kunnen jullie vaker samen in een dergelijke ambiance gaan dansen of er zelfs een gemeenschappelijke hobby van maken.

15. Neem haar mee naar een concert

Deze verrassing vraagt vaak om wat extra planning en een goede timing, maar wanneer je hiervoor kiest, dan kan het een fantastische en erg romantische ervaring zijn. Je hebt een paar verschillende opties: je kunt je vriendin meenemen naar een willekeurig concert, of je kunt gaan onderzoeken of één van haar favoriete optredens in de buurt wordt georganiseerd. Het is namelijk enorm leuk en spannend om naar een liveshow te gaan, maar juist naar een optreden van één van haar favoriete artiesten gaan zal zeker een gigantische verrassing voor haar zijn.

Je moet de tickets echter wel van tevoren kopen, in het bijzonder wanneer het een grote artiest betreft, anders loop je namelijk het risico dat de kaarten uitverkocht zijn tegen de tijd dat je ze wilt gaan kopen.

16. Ga samen met haar een weekendje weg

Ga op zoek naar een leuke plaats om samen met je vriendin naartoe te gaan, dat kan gewoon een plek op rijafstand van jullie woonplaats zijn, en plan vervolgens de trip ernaartoe. Zorg er echter wel altijd voor dat je haar in spanning blijft houden en zeg haar van tevoren niet waar jullie naar toe zullen gaan. Ze zal het gebaar dat je maakt echter heel erg weten te waarderen en ook het feit dat jullie twee de stad uit gaan zal haar zeker aanspreken. Zelfs wanneer het uitje maar een paar uur rijden is, is het nog altijd sprake van een break, even weg van de sleur van alledag.

Handig: zoek je nog een leuke vakantiebestemming?

Ze Magazine - Lifestyle trends