Een diner voor twee bij kaarslicht is de mooiste en meest romantische date voor ieder verliefd stelletje. Maar dat betekent niet dat je altijd naar een druk restaurant moet gaan in de hoop op een romantisch etentje met je lief. Je kunt namelijk ook dit soort heerlijke momenten met je lief vieren in de beslotenheid van je eigen huis. Hieronder geven we je dan ook een aantal geweldige tips en adviezen waarmee je eveneens een onvergetelijk diner bij kaarslicht kunt organiseren, maar dan echt alleen voor jullie tweetjes.

Zie ook: handige tips voor een eerste date

Klaar voor de 15 tips?

 1. Verras je lief met war geurkaarsen en bloemblaadjes bij de ingang van het huis om hem, of haar, te verwelkomen. Het meest romantisch is het natuurlijk als je kiest voor rozenblaadjes en een heleboel kaarsen of theelichtjes die je lief de weg zullen wijzen naar de plaats waar je jullie diner voor twee wilt houden. De tafel waarop je het diner wilt serveren kun je met dezelfde kaarsen en bloemen decoreren zodat het geheel er nog romantischer door zal worden.
 2. Of stuur je lief een ​​lieve uitnodiging voor een diner bij kaarslicht op zijn, of haar, werkmail. Dit bericht zal de dag van je lief vast en zeker op weten te fleuren. Tussen de doorgaans saaie werkmails zal jouw uitnodiging absoluut opvallen en een heel andere toon zetten dan de overige berichten die afgehandeld dienen te worden.
 3. Houd het menu echter simpel en vergeet de voorgerechten en de toetjes niet. Een diner bij kaarslicht is weliswaar romantisch maar hoeft niet per definitie uit allerlei culinaire hoogstandjes te bestaan. De kans op een mislukking is bovendien extra groot als je voor ingewikkelde bereidingswijzen gaat, zeker wanneer je niet echt een keukenprins(es) bent. Het diner voor twee zal er dan ook niet beter op worden als er aangebrande of verpieterde gerechten op tafel komen.
 4. Bereid alle favoriete gerechten van je lief ruim van tevoren voor en serveer deze altijd op je mooiste servies. Beter experimenteer je echter niet met een volkomen nieuw gerecht. Dit zal eveneens de kans op een mislukking vergroten. Wanneer je echt het lievelingsgerecht van je geliefde wilt gaan bereiden, dan doe je er goed aan om dit eerst een paar keer te proefkoken. Zo weet je namelijk zeker dat er op het moment suprème geen onverwachte verrassingen meer de kop op zullen steken.
 5. Als je wilt, dan kun je uiteraard ook eten bestellen bij je favoriete restaurant, maar er dan wel voor zorgen dat alles op tijd wordt bezorgd. Je moet immers nog voldoende tijd hebben om alle gerechten in je mooiste schalen en schotels te doen. Het oog wil immers ook wat als het gaat om wat extra romantiek. Plastic bakjes op tafel zetten is in dit geval dus absoluut uit den boze.
 6. Dek de tafel op een mooie manier en gebruik daarbij een fraai tafelkleed, kaarsen en bloemen. Alleen maar schalen en schotels met eten op tafel zetten, is dus niet voldoende. Een leuke aankleding van de tafel zal dan ook zeker de sfeer extra weten te verhogen.
 7. Een mooie manier om de tafel te versieren si door een kristallen schaal voor de helft met water te vullen en daar prachtige drijfkaarsjes in te leggen. Vlak voordat je lief arriveert, steek je deze aan voor een extra romantische touch.
 8. Zet je computer, televisie, mobieltje en alle andere apparaten die jullie af kunnen leiden tijdens het diner bij kaarslicht helemaal uit. Al je aandacht dient immers gericht te zijn op je lief en het heerlijke diner waar jullie samen van gaan genieten. Hier kun je geen lawaaierige televisie of een constant pijpende telefoon bij gebruiken, toch?
 9. Wel kun je de stemming extra romantisch maken door wat zachte- en melodieuze muziek op de achtergrond af te spelen. Dit betekent dus niet dat je je favoriete hardrock of rapnummers aan moet zetten. Beter kies je voor zogenaamde easy listening of klassieke muziek als je een romantische sfeer wilt scheppen. Deze muziek mag echter ook niet te hard staan omdat je dan geen geanimeerd gesprek meer met je geliefde kunt voeren tijdens het diner.
 10. Dim het licht in de kamer om op die manier een romantische sfeer te creëren. Je kunt ook speciale sfeerlichtjes ophangen voor een extra intieme ambiance. Je kunt ervoor kiezen om vrolijke gekleurde lichtjes hiervoor te gebruiken, maar wanneer je liever een rustiger sfeer wilt scheppen, dan doe je er goed aan om voor gewoon zacht wit licht te gaan.
 11. Steek geurkaarsen of wierookstokjes met vanillegeur aan. Of met een andere geur als je dat prettiger vindt. Kies echter geen geur die te erg overheersend is en plaats de kaarsen en wierook ook niet op de tafel waaraan jullie gaan eten. De geur die afkomstig is van de kaarsen of de wierook kan dan namelijk de smaak van het eten verpesten en dat is het laatste wat je wilt.
 12. Houd een aantal romantische films bij de hand om deze samen met je lief te gaan bekijken nadat jullie van het diner bij kaarslicht hebben genoten. Op die manier kun je de romantische sfeer nog wat langer vast blijven houden en eindigt je date niet direct nadat jullie het laatste hapje van het dessert door hebben geslikt
 13. Zet schaaltjes met aardbeien en chocolaatjes op verschillende plaatsen waar jullie na het diner willen gaan zitten. Dit kan immers goed van pas komen als jullie met elkaar willen gaan knuffelen. Aardbeien en chocolade staan namelijk bekend om hun lustopwekkende eigenschappen dus wie weet wat hoe deze date gaat eindigen.
 14. Doe je mooiste kleren aan en zorg dat je er verder op en top uitziet om je lief te charmeren. Er goed uitzien voor je geliefde betekent namelijk dat je bereid bent om moeite te doen en tijd te steken in je uiterlijk. Je kunt er dan zeker van zijn dat je geliefde zijn, of haar, ogen niet van je af kan houden en je buitengewoon veel zal waarderen.
 15. Geniet van alles dat je doet. Je hebt immers iemand ontmoet die je interessant vindt en die waarschijnlijk gelijkgestemd is, dus wil je hem, of haar, ook voor je winnen. Indien je deze bijzondere persoon nog niet eerder tegen bent gekomen, . Dan zou je op zoek kunnen gaan op de talloze datingsites die tegenwoordig in ons land actief zijn. Of zelfs een datingapp gebruiken tijdens je zoektocht naar de liefde van je leven.

Ze Magazine - Lifestyle trends