HomeDatingBedgeheimenWaarom heb ik zoveel zin in seks? Meest voorkomende oorzaken!

Waarom heb ik zoveel zin in seks? Meest voorkomende oorzaken!

Op het moment dat je acht keer op een dag opgewonden bent, terwijl je zoenen al helemaal zot maakt, dan vraag je je wellicht af ​​of er iets niet in orde is met jou. Is het wel normaal? Waarom ben ik zo vaak zo geil? Je moet ons echter geloven als we je zeggen dat het bekend is dat wanneer je alleen maar naar een banaan kijkt je slipje al drijfnat wordt, maar dat is geen reden tot paniek, er zijn namelijk een heleboel redenen voor te noemen.

Wanneer je je afvraagt, waarom ben ik dan altijd zoveel zin in seks, dan kunnen we je maar liefst vijf redenen geven waardoor deze geilheid ontstaat en daarnaast drie manieren laten zien waarmee je je geilheid in bedwang kunt houden.

Handig: Zo blaas je terug energie in je seksleven! 

Super leuke tip: 

Wij hebben een hele leuke gratis online persoonlijkheidstest gevonden, die exact weet welk type persoon past bij jouw profiel. Benieuwd naar jouw resultaat? Heel erg leuk om eens te doen, kan je énorm veel uit leren.

-> benieuwd wat voor een type persoon jij bent?

Hoe geil is te geil eigenlijk?

Het wordt steeds heter hier, maar wacht even het komt niet alleen door jou, dus doe je kleren maar weer aan. Er zijn namelijk tijden geweest dat op het ogenblik dat ik alleen maar naar twee honden keek, dit me al opwond. Het geluid van een zacht klapje of een doodgewone knuffel zette me al in vuur en vlam. Toen ik begin twintig was, was het zelfs nog erger. Ik kon niet stoppen met het naar mannen kijken: naar hun schouders, hun torso’s en waar een vrouw allemaal meer van opgewonden kan raken. Ik wilde het eigenlijk allemaal.

Ik begon me zelfs af te vragen, waarom heb ik zoveel zin in seks en ben ik zo snel geil? Is dit gewoon een psychologisch fenomeen of is er iets meer met me aan de hand? Op het moment dat je steeds neer wallen onder je ogen ontwikkelt en je kussen vier nachten achter elkaar om drie uur ’s nachts al op moet drogen, is het een goed moment om te zoeken naar antwoorden en oplossingen. Er zijn een paar simpele redenen te bedenken waarom je altijd zoveel zin in seks hebt en er zijn tevens enkele eenvoudige oplossingen die je van dit “probleem” af kunnen helpen.

1. Hormonen

Net zoals in een heleboel andere gevallen kun je ook nu de hormonen soms de schuld geven. En dat zal altijd wel zo blijven ook, tenminste tot je ongeveer vijftig jaar oud bent, dan zal namelijk je hormoonhuishouding gaan veranderen. Hormonen zijn dan ook een gigantische factor die bijdrage levert aan je zin in seks. Toen ik de puberteit doormaakte was ik, behalve dat ik constant bang of boos, ook extreem seksueel gefrustreerd. Ik geef de hormonen hiervan eveneens de schuld. De meeste mensen zijn echter deze fase in hun leven alweer voorbij en hebben het overleefd.

Dus, wat zou dan de reden kunnen zijn voor deze piek met betrekking tot je seksuele energie? Zodra je merkt dat je jezelf afvraagt, waarom ben je zoveel zin hebt in seks kort voordat je ongesteld moet gaan worden, dan komt dat omdat je oestrogeen- en testosteronconcentraties in je bloed tijdens de eisprong toe zullen nemen. Ik raad je dan aan om in deze periode seks te hebben, dat voelt gewoon erg goed of wellicht spelen alleen je hormonen een beetje te veel op.

Indien echter niet je aanstaande menstruatie de boosdoener is, dan heb je nog een aantal andere redenen voor deze piek van geilheid. Ten eerste kan er sprake zijn van een piek in de testosteronconcentratie, of wanneer je hormonale anticonceptie gebruikt, dan kan deze eveneens een grote rol spelen bij de veranderingen van je hormoonspiegels. Of je misschien bent je zwanger (soms zonder het zelf nog te weten).

2. Afrodisiacum

Ik heb nooit echt nagedacht over hoe eten mijn seksleven zou kunnen beïnvloeden, behalve wanneer dit wordt gebruikt tijdens de seks. Wanneer je overigens etenswaren tijdens het vrijen wilt gebruiken, laat dan honing achterwege, gebruik absoluut nooit honing. Hoewel ik niet de wijsneus uit wil hangen, wil ik je wel meegeven dat je je prima zult voelen wanneer je er gezonde eetgewoontes op na weet te houden. Bovendien zul je betere seks hebben op het moment dat je gezond eet. Dat staat als een paal boven water.

Wanneer je namelijk last hebt van een opgeblazen gevoel of obstipatie, of als je lusteloos bent, dan heb je doorgaans minder zin in seks. Je wilt waarschijnlijk gewoon op de bank zitten en naar iets onbenulligs op televisie kijken. Waarom? Omdat je lichaam vol rommel zit en je als het ware een sekstop in hebt gesteld. Maar wanneer je voortdurend zin hebt in seks, is het niet de bedoeling om juist geen seks meer te willen hebben. Maar dat neemt niet weg dat eten niet nog steeds de boosdoener kan zijn voor je overmatige geilheid. Inderdaad, dat wat je op je bord hebt liggen, kan je absoluut geil maken.

De onderstaande lijst met voedingsmiddelen bestaat uit zogenaamde afrodisiaca. Dit wil dus zeggen dat wanneer je vier bananen op een dag eet en niet kunt stoppen met masturberen, je het wellicht wat rustiger aan moet doen met deze penisvormige vruchten. Probeer in dat geval eens wat vaker een sinaasappel op te peuzelen of zorg voor wat afwisseling. Vanwege het feit dat de genoemde afrodisiaca alleen maar helpen om je zin in seks te vergroten, kun je dus beter wanneer je voortdurend zin hebt in seks, dit voedsel een poosje uit je dieet schrappen.

 • Selderij,
 • Avocado,
 • Watermeloen,
 • Bramen,
 • Amandelen,
 • Biefstuk,
 • Bananen,
 • Broccoli,
 • Havermout,
 • Mango’s,
 • Sesamzaden.

3. Chemische factoren

Het zijn niet altijd de hormonen (maar wel in een groot aantal gevallen) die zorgen voor extra veel zin in seks. De meeste mensen weten immers ook wel van zichzelf dat, wanneer ze een drankje of twee op hebben, dat ze zich opeens een stuk geiler voelen, dan toen ze net de bar binnenliepen. Dat heeft te maken met het effect dat de chemische stoffen kunnen hebben op iemand. Deze stoffen verlagen bovendien je remmingen en zullen je lichaam meer laten ontspannen.

Zelfs de geur van een specifieke lotion of parfum zal op een chemische manier je perceptie ten aanzien van een persoon of situatie weten te veranderen. Bepaalde medicatie heeft eveneens invloed op de zin in seks, die ik weliswaar niet toejuich, maar wanneer je ze al een hele tijd gebruikt en je afvraagt ​​waarom je tijdens een muziekfestival plotseling een hevige aandrang voelt om te gaan masturberen, dan heb je nu wellicht de reden daarvoor gevonden.

4. Een nieuwe liefde

Wat eigenlijk een schitterende periode in je leven is, wanneer je iemand niet kunt krijgen, wanneer je verliefd bent of onlangs een nieuwe relatie bent begonnen, dan komt de seksuele energie zeker weer volop naar boven drijven, waardoor het haast niet mogelijk is om geen zin in seks te hebben. Iedereen kent waarschijnlijk dit gevoel maar al te goed.

Je kunt deze situatie vergelijken met die wanneer je drugs hebt gebruikt. Je kunt namelijk niet meer helder denken, je lacht om alles en eten smaakt opeens geweldig. Wat ik probeer te zeggen is, om je overmatige zin in seks af te laten nemen, zou je het eigenlijk direct weer uit moeten maken met je nieuwe liefde.

5. Allerlei kleine dingen

Het zal je verbazen hoe een heleboel simpele en subtiele zaken je opkunnen winden. Ik herinner me nog een situatie toen ik op de middelbare school zat en dat er een man voorbij kwam lopen en zijn parfum me helemaal zot maakte. Hij rook als een houthakker, het was simpelweg heerlijk. Dus wellicht is het gewoon de geur van iemands parfum of de manier waarop een persoon naar je kijkt, waardoor je opgewonden raakt. Wanneer je jezelf dan ook afvraagt, waarom je zoveel zin hebt in seks, dan moet je even nagaan wat er gebeurde voordat je deze seksuele drang begon te voelen.

Hoe kun je je overmatige zin in seks een halt toeroepen?

Hoe kan ik mijn zin in seks stoppen? Dat is een erg goede vraag omdat je eigenlijk zou denken dat de hele tijd geil zijn je een geweldig gevoel zou moeten bezorgen. Maar geloof me ook dit gevoel zul je na een uur of twee ook beu zijn. Niet alleen dat, want ook het voortdurend geil zijn zal echt invloed zijn hebben op je dagelijkse activiteiten en relaties. Uiteraard is bekend dat jongens en mannen erg veel van seks houden, maar waarschijnlijk niet wanneer dit uur na uur het geval is en ook nog eens dag na dag het geval blijkt te zijn. Ook de heren hebben zo nu en dan een time-out nodig. Dus wat kan je doen als je overmatig veel zin hebt in seks?

1. Regelmatig seks hebben

Dit klinkt misschien vanzelfsprekend, maar een heleboel mensen zien deze optie gewoonweg over het hoofd. Het is namelijk prima om seks te hebben. Wellicht moet je gewoon wat opgebouwde stress en hormonen uit je systeem weg laten vloeien. Indien je je de hele tijd geil voelt maar geen seks hebt, dan raad ik absoluut aan om een ​​partner te gaan zoeken. Dit hoeft echter geen serieuze relatie te zijn.

Je kunt bijvoorbeeld ook gaan voor een zogenaamde friend with benefits of een one night stand, net zo lang je daar behoefte aan hebt. Uiteraard moet je wel iemand uitkiezen tot wie je je seksueel aangetrokken voelt. Dat is op zijn minst een gezonde minimum eis.

2. Train jezelf

Je hoeft niet altijd te gaan masturberen of seks te hebben om een zekere seksuele spanning te kunnen verlichten. Je kunt bijvoorbeeld ook, net zoals toen ik in een kinderkamp werkte en ik geen seks kon hebben of kon masturberen, gewoon aan het werk gaan, gaan sporten en/0f andere afleiding zoeken. Uiteraard is dat minder prettig, hard werken is immers veel vervelender dan een goede vrijpartij, maar ik kan absoluut bevestigen dat ik aan het eind van een flinke trainingssessie veel meer ontspannen was. Dus doe je loopschoenen aan en vul je waterfles om een forse wandeling te gaan maken.

3. Masturberen

Goede masturbatie is een uitstekende manier om je overmatige zin in seks af te laten nemen Wie zegt dat je iemand anders nodig hebt om van seks te kunnen genieten? Zolang je een goed werkende hand of vibrator hebt, dan zul je immers jezelf een geweldig orgasme kunnen bezorgen. Het maakt niet uit wat je doet tijdens je masturbatie, of je nu een vibrator, porno of foto hierbij gebruikt, het is zaak dat je jezelf er prettig bij voelt en dat je binnen je comfortzone blijft. Ik raad je bovendien aan om, wanneer je overmatig veel zin in seks hebt, in een kinderkamp te gaan werken. Dat zal namelijk je gevoel van geilheid aanzienlijk af laten nemen.

Je had wellicht nooit gedacht dat je jezelf af zou vragen “waarom heb ik voortdurend zoveel zin in seks?” Of dat je op zoek zou gaan naar manier hoe je je gevoel van geilheid een halt toe zou kunnen roepen. Zodra je begrijpt waarom je een bepaalde seksuele voorkeur hebt en op welke manieren je aan deze behoeften kunt voldoen, dan is het probleem waarschijnlijk al snel een stuk beter onder controle te houden.

Ze
Ze Magazine - Lifestyle trends

75 REACTIES

Must Read